Creëer blijvende herinneringen met je gezin: 5 tips voor betere foto’s met je telefoon

terug naar de blog

Als moeder wil je de fase waarin je kinderen nog klein en schattig zijn het liefst vasthouden. Hoewel we de tijd niet kunnen stoppen, kunnen we wel bijzondere momenten vastleggen. Tegenwoordig heeft elke ouder zijn telefoon vol staan met foto’s van zijn kinderen, maar hoe maak je deze foto’s zo goed dat je ze zeker af wilt drukken en aan iedereen wilt laten zien? In deze blog deel ik vijf tips om het beste uit je telefoonfoto’s te halen zodat je deze bijzondere momenten voor altijd kunt koesteren. Geniet nu van het maken van herinneringen voor later. 

Tip #1 – Maak de lens schoon

Het schoonmaken van de lens is een belangrijke eerste stap in het maken van scherpe foto’s met je telefoon. Het is daarom handig om te weten hoe je de lens van je telefoon het beste schoon kunt maken. Hierbij kun je denken aan het gebruik van een microvezeldoekje of speciale lensdoekjes, maar ook aan het vermijden van vette vingers op de lens. Het is ook handig om regelmatig de achterkant van je telefoon schoon te maken om stof en vuil te verwijderen dat de lens kan bedekken en de kwaliteit van de foto kan verminderen. Door het regelmatig schoonmaken van de lens zorg je voor scherpere en helderdere foto’s en leg je die bijzondere momenten nog mooier vast.

Tip #2 – Leer omgaan met licht

Licht is van groot belang bij het maken van mooie foto’s. Door het licht op verschillende manieren te gebruiken ontdek je wat goed werkt voor jouw foto’s. Overdag (in de ochtend of het laatste uur voordat de zon onder gaat) fotograferen is vaak het beste, vanwege de beschikbaarheid van voldoende (zacht) natuurlijk licht. Wanneer je binnenshuis bent, kun je het beste dichtbij een raam gaan staan om optimaal gebruik te maken van het natuurlijke licht. Ben je op het midden van de dag buiten, zoek dan naar een schaduwplek om te voorkomen dat je harde schaduwen krijgt op je foto’s. Wanneer je in de volle zon fotografeert, kan dit namelijk leiden tot donkere schaduwen en overbelichting. Een schaduwplek helpt dan om gelijkmatiger licht te creëren en je foto’s er beter uit te laten zien. 

Tip #3 – Zorg voor stabiliteit

Bewegingsonscherpte is een veelvoorkomend probleem bij het maken van foto’s. Zorg er daarom voor dat je telefoon stabiel staat voordat je een foto maakt of houd je telefoon met twee handen vast. Naast het vasthouden van je telefoon met twee handen is het belangrijk dat je zelf stevig staat en kun je je ellebogen in je zij plaatsen. Dit geeft je extra stevigheid en op deze manier vergroot je de kans op scherpere foto’s. 

Tip #4 – Bewerk je foto’s

Hoewel je geen professionele camera nodig hebt om goede foto’s te maken, kun je je foto’s wel een professionele uitstraling geven met behulp van bewerkingsapps. Er zijn tal van gratis apps beschikbaar om je foto’s te bewerken. De Lightroom mobile app is hier een goed voorbeeld van en is geschikt voor elke telefoon. Met deze app kun je de belichting, het contrast en de kleurtoon van je foto’s aanpassen. Je kunt ook gebruik maken van preset packs, zoals het Blooming Presets Pack, om je foto’s snel een unieke uitstraling te geven. Door te spelen met de instellingen en effecten kun je je foto’s nog verder verbeteren en aanpassen aan jouw persoonlijke stijl. Geef jouw foto’s in een handomdraai een professionele, warme uitstraling en maak het jezelf zo makkelijk mogelijk! 

Tip #5 – Oefen, oefen, oefen

Fotograferen is een vaardigheid die je kunt ontwikkelen door het heel veel te doen. Experimenteer met verschillende instellingen en maak foto’s op verschillende locaties om te ontdekken welke voor jou het beste werken. Door veel te oefenen, experimenteren en deze tips te gebruiken zal je merken dat het al snel steeds beter gaat. Dus ik zou zeggen, pak je telefoon erbij en begin met het vastleggen van die kostbare momenten!

Leg de bijzondere momenten van je gezin vast met deze handige tips voor telefoonfotografie. Laat je niet ontmoedigen door het gebrek aan een professionele camera of ervaring. Met deze vijf toegankelijke tips kun je scherpe en professioneel uitziende foto’s maken van jouw gezin die je voor altijd kunt koesteren. Pak je telefoon erbij, experimenteer met licht en blijf oefenen. Begin vandaag nog met het vastleggen van die kostbare momenten en geniet van het proces!

@sharonfotografie.nl

Volg mij op Instagram

Cookiestatement

Privacyverklaring

Design door Wonderlik Webdesign